Εκδήλωση παρουσίασης στο Δήμο Σφακιών
19 Μαρτίου, 2019
Συνεντεύξεις για το ντοκιμαντέρ vol.I
18 Ιουλίου, 2019
 

Ημέρα δράσης για το μονοπάτι του αγροτικού διανομέα στα Σφακιά

Τ ην Κυριακή 12 Μαίου είχαμε την χαρά να ξεκινήσουμε την δράση ευαισθητοποίησης και ανάδειξης του μονοπατιού που χρησιμοποιούσε και ο ταχυδρόμος μέχρι το 1986. Περπατήσαμε παρέα μέχρι που θαυμάσαμε τον Ίλιγγα από την στροφή του Καλουρίδη από την Χώρα Σφακίων αλλά μια κατολίσθηση στο μονοπάτι δεν μας άφησε να κατέβουμε. Μετά στον Αγιο Ιωάννη περπατήσαμε μέχρι τον Κακό Πόρο αναζητώντας τι θα παρατηρούσε στο τοπίο ένας κτηνοτρόφος και ένας Γάλλος περιηγητής του 1800.

Όλοι παρατηρήσαμε και κάτι διαφορετικό. Γράψαμε γράμματα με φόντο το Λυβικό και την Αγία Ρουμέλη. Το απόγευμα στο δημοτικό σχολείο Ανώπολης γνωρίσαμε το παραμύθι «Ένα τελευταίο γράμμα» και κάναμε τους ταχυδρόμους. Γράψαμε κάρτες που ελπίζουμε να φτάσουν στον προορισμό τους δίνοντας χαρά και στον ταχυδρόμο που θα τις μεταφέρει και στους παραλήπτες.

Ήταν μια πρώτη δράση και έπονται κι άλλες. Ευελπιστούμε στην μεγαλύτερη συμμετοχή σας! Ευχαριστούμε θερμά την δασκάλα του δημοτικού σχολείου για την απέραντη βοήθεια της και την παραχώρηση του σχολείου,την Μαρία Τερζάκη για την αφήγηση και τα παιχνίδια και εσάς που συμμετείχατε!